Verduurzamen woning

U kunt uw woning op verschillende manieren energiezuiniger en daarmee ook comfortabeler maken. Elke maatregel die u hiervoor neemt, zorgt voor een lagere energierekening. Daarnaast ben u door het energiezuiniger maken van uw huis goed voorbereid op een gezonde en leefbare toekomst. Hulp nodig bij het verduurzamen van uw woning? Op deze pagina vindt u meer informatie. 

Benieuwd waar wij u mee kunnen helpen, bijvoorbeeld in de vorm van een geld-terug actie of een gratis energiebox? Bekijk deze pagina

Duurzaam Bouwloket

De gemeente Bunschoten werkt samen met het Duurzaam Bouwloket. Bij het Duurzaam Bouwloket kunt u terecht voor al uw vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing, energie opwekken en financieringsmogelijkheden. Daarnaast geeft het Duurzaam Bouwloket telefonisch en online maatwerkadvies over met welke grote maatregelen u uw woning kan verduurzamen en wat logische stappen daarin zijn.
 

Energiecoach

Wilt u graag energie besparen, maar weet u nog niet zo goed waar te beginnen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met een energiecoach van de gemeente Bunschoten. Een energiecoach geeft advies aan huis over hoe u met welke maatregelen uw woning kunt verduurzamen. 
 

Tuincoach

De tuincoach van de gemeente Bunschoten (ook wel klimaatadaptatiecoach genoemd) geeft u graag gratis advies over hoe u uw tuin bestendig kan maken tegen hitte, droogte, hevige neerslag en overstromingen.
 

Financiering

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar om uw huis klaar voor de toekomst te maken. Een overzicht vindt u op de pagina Financiering.
 

Verduurzamen voor particuliere verhuurders

Bent u particuliere verhuurder? Dan heeft u de kans om uw huurwoningen te verduurzamen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Ontdek de beschikbare subsidie- en financieringsmogelijkheden om uw verduurzamingsplannen te ondersteunen. 

Meer informatie vindt u op deze pagina

Verduurzamen voor VvE’s

Wilt u een vliegende start maken met het verduurzamen van uw VvE? Het Adviespunt VvE van de provincie Utrecht bereidt VvE’s voor op het verduurzamingsproces. Het adviespunt analyseert uw VvE en brengt in kaart welke stappen in het verduurzamingsproces gezet kunnen worden. Daarbij wordt ook inzicht gegeven in de landelijke subsidies waar gebruik van kan worden gemaakt.

Wat kunt u verwachten?

Het adviespunt in vijf stappen:

  1. Meld u aan via de website. Het adviespunt is ook telefonisch bereikbaar.
  2. Ontvang een inlog voor het portaal en upload er belangrijke informatie en documenten.
  3. Ontvang een op maat gemaakte routekaart voor verduurzaming.
  4. Bespreek de routekaart met een adviseur en krijg antwoord op uw vragen.
  5. Nazorg: het adviespunt staat open voor het beantwoorden van vragen en eventuele feedback.

Geïnteresseerd?

Staat uw VvE aan het begin van een verduurzamingstraject en wilt u weten hoe u dit kunt opzetten? Ga dan naar adviespunt-vve.nl. De routekaart en het advies worden opgesteld door specialisten van DVvE in opdracht van de provincie Utrecht.
 

Inspirerende voorbeelden

Wil jij ook gemeente Bunschoten een stukje duurzamer maken? Heeft u nog inspirerende voorbeelden nodig of bent u op zoek naar handige links die u kunnen helpen bij het proces om te verduurzamen? Neem dan een kijkje op deze pagina

Heeft deze informatie u geholpen?