Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Burgemeester overhandigt Erepenning aan Bort Zwaan

  Op donderdag 26 november heeft burgemeester Melis van de Groep in de Adventkerk de gemeentelijke Erepenning overhandigd aan Bort Zwaan voor zijn waardevolle inzet en grote betekenis voor de cultuurgeschiedenis van de gemeente Bunschoten.

 • Maak gebruik van een plattelandscoach

  De landbouwsector is altijd in beweging en staat ook nu voor verschillende uitdagingen. De provincie Utrecht vindt het daarom essentieel om agrarische ondernemers en erfeigenaren juist nu op onafhankelijke wijze bij te staan en te faciliteren. Iedere agrarische ondernemer en erfeigenaar in de provincie Utrecht krijgt daarom de gelegenheid om zich gesubsidieerd te laten coachen en begeleiden door een onafhankelijke plattelandscoach. Deze plattelandscoach begeleidt u om tot keuzes te komen die u, uw familie en uw bedrijf verder helpen.

 • Coronatest nu ook mogelijk in Bunschoten

  Vanaf donderdag 26 november kunt u ook in de gemeente Bunschoten terecht voor een betrouwbare en gratis coronatest. Het gaat om een samenwerking tussen GGD regio Utrecht en het Zorg- en wooncentrum De Haven. 

  Testlocatie Bunschoten
 • Huisartsen trekken aan de bel: zorg komt onder druk te staan

  Begin vorige week leek het aantal coronabesmettingen in de gemeente Bunschoten iets af te nemen, maar helaas kwam daar alweer snel verandering in. Burgemeester Melis van de Groep heeft al verschillende keren aangegeven zich zorgen te maken. Ook huisartsen trekken alarmerend aan de bel en zien een toeloop van coronapatiënten. 

 • Goede fietsverlichting is onmisbaar

  In deze tijd van het jaar is het laat licht en vroeg donker. Een fietser zonder goede verlichting is nauwelijks zichtbaar in het verkeer. Levensgevaarlijk! Het is van groot belang om als fietser zichtbaar te zijn, en daarom besteden we in de verkeersrubriek deze keer aandacht aan goede fietsverlichting.

 • Vragenlijst van de GGD ontvangen? Vul ‘m in!

  Vorige week hebben veel inwoners per post een herinnering ontvangen om mee te doen aan het Gezondheidsonderzoek van GGD regio Utrecht. Met de resultaten van dit onderzoek maakt de gemeente Bunschoten plannen op het gebied van gezondheid. Het onderzoek is op 28 september begonnen en wordt elke vier jaar uitgevoerd door de GGD. Hiervoor heeft een willekeurige selectie mensen een vragenlijst in de brievenbus ontvangen.

  Invullen enquête
 • Gemeente Bunschoten aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem

  Inwoners uit de gemeente Bunschoten konden altijd al meldingen maken bij Meld Misdaad Anoniem (M.), maar nu gaat de gemeente officieel samenwerken met dit meldpunt. Burgemeester Melis van de Groep en Karin Krijnen van Meld Misdaad Anoniem tekenden daarvoor op 18 november een samenwerkingsovereenkomst.

  Burgemeester Van de Groep en Karin Krijnen tekenen overeenkomst
 • Stembureauleden gezocht voor Tweede Kamerverkiezingen

  Het duurt nog even voor het zover is, maar woensdag 17 maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen weer plaats. Voor onze (in totaal 11) stembureaus zijn we op zoek naar extra leden. 

 • Voorbereidende werkzaamheden Westdijk van start

  Vanaf maandag 23 november start aannemer Boskalis in opdracht van Waterschap Vallei en Veluwe met de voorbereidende werkzaamheden om de Westdijk te saneren en herstellen. Dit is nodig omdat de Thermisch Gereinigde Grond (TGG), die in 2016 bij de dijkversterking is aangebracht, verontreinigd blijkt. Het herstellen van de Westdijk duurt naar verwachting tot het najaar van 2021.