Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Tweede Kamerverkiezingen

  Op woensdag 17 maart a.s. vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Uw stem en de stemmen van de andere kiezers bepalen welke 150 gekozen vertegenwoordigers na de verkiezingen in de Tweede Kamer komen.
 • Compostdag 27 maart geannuleerd

  In heel Nederland gelden verscherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en dat lijkt de komende periode nog niet te veranderen. Naar aanleiding hiervan heeft ROVA besloten om binnen haar gemeenten de Compostdag van zaterdag 27 maart 2021 te annuleren. 
 • Opheffing vaarverbod Oude Haven 

  In de Oude Haven en de havenmonding geldt sinds dinsdag 9 februari 20.00 uur een vaarverbod. Dit vaarverbod wordt op donderdag 18 februari om 07.00 uur opgeheven.
 • Uw mening is nodig voor de Energietransitie

  Elke dag gebruiken we energie. Voor het licht, de verwarming of onze mobiele telefoon. De meeste energie wordt opgewekt door het verbranden van gas, steenkool en olie. Dat zorgt voor klimaatproblemen, zoals het opwarmen van de aarde. De Nederlandse regering wil zoveel mogelijk energie besparen én energie op een duurzame manier gaan opwekken. 
 • Dennis van der Heijden is bedrijfscontactpersoon

  Bent u ondernemer in de gemeente Bunschoten en heeft u bepaalde vragen waar u hulp bij nodig heeft? Dan kunt u terecht bij Dennis van der Heijden. Als bedrijfscontactpersoon is hij het eerste aanspreekpunt voor ondernemers in de gemeente Bunschoten.
  Bedrijfscontactpersoon Dennis van der Heijden
 • Iets betekenen voor een ander? Word iemands maatje!

  Wil je iets betekenen voor onze inwoners die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken? En ben je minimaal één keer in de twee weken beschikbaar voor een bezoekje aan iemand om gezellig samen (coronaproof) activiteiten te doen waar jullie beiden blij van worden? Meld je dan aan als maatje!
 • Meedenkavond over ondernemen

  Inmiddels zijn de eerste drie meedenkavonden over de nieuwe Omgevingsvisie achter de rug. Dat heeft al veel nieuwe wensen en ideeën opgeleverd! Op woensdag 3 maart kunt u nog meedenken over het thema Ondernemen. 
 • Grootschalig testen start op maandag 8 februari

  Over een aantal dagen gaan we van start met de onderzoekspilot Grootschalig testen. Vanaf maandag 8 februari kunnen alle inwoners van de gemeente Bunschoten van 6 jaar en ouder zich laten testen op het coronavirus. Het maakt in dit geval niet uit of u wel of geen coronagerelateerde klachten heeft. 
 • Maak gebruik van de Energievoucher subsidie van € 65,-

  Wist u dat er in de gemeente Bunschoten een subsidieregeling is waarmee woningeigenaren € 65,- kunnen gebruiken voor de aanschaf van energiebesparende producten? Dit kan door gebruik te maken van de cashbackactie of u kunt met een persoonlijke code via een webshop spullen bestellen.