Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Vernielde tijdelijke drempel in Eemdijk wordt verwijderd

  In de nacht van zaterdag 8 mei jl. is de tijdelijke verkeersdrempel in Eemdijk vernield door brandstichting. Deze drempel werd een paar dagen eerder geplaatst als onderdeel van een proefopstelling. Vanwege de vernieling en de onrust die is ontstaan, heeft de gemeente Bunschoten besloten de drempel binnenkort te verwijderen. Ook wordt er aangifte gedaan voor het vernielen van de drempel.
 • Controleer of uw ID-bewijs nog geldig is

  Voor reizen buiten Nederland geldt nu nog: reis alleen bij ernstige familieomstandigheden of voor werk dat echt niet uitgesteld kan worden en waarbij fysieke aanwezigheid absoluut nodig is. Vanaf 15 mei zijn reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk. Controleer daarom nu alvast of uw ID-bewijs nog geldig is.
  Paspoort
 • Hoe gaat het met de jongeren in Bunschoten?

  We zoeken jongeren (van 16 tot en met 25 jaar) die een online vragenlijst van de GGD regio Utrecht willen invullen over hun gezondheid en leefstijl. Met dit onderzoek willen we een beter beeld krijgen van hoe het met jongeren gaat en wat ze nodig hebben. 
 • Inschrijven vrije kavel Rengerswetering

  Heeft u er altijd al van gedroomd om een eigen stuk grond te hebben waar u een vrijstaande woning op kan bouwen? Dan is dit uw kans! Er zijn namelijk vier vrije kavels te koop voor particulieren op eiland vier van Rengerswetering. 
 • Een gezondere gemeente Bunschoten: wat vindt u belangrijk?

  In oktober 2018 is het Nationaal Preventieakkoord ondertekend. Dit akkoord heeft als doel om te zorgen dat in 2040 roken, overgewicht en alcohol- en drugsgebruik zijn verminderd en Nederland zo gezonder wordt. In de gemeente Bunschoten werken we op dit moment aan een lokale versie van het Preventieakkoord. Hiervoor willen we graag weten wat u belangrijk vindt!
 • Iemand voordragen voor een koninklijke onderscheiding

  Op maandag 26 april heeft burgemeester Melis van de Groep koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan drie inwoners van de gemeente Bunschoten vanwege hun jarenlange vrijwillige inspanningen voor de samenleving. Kent u iemand die een bijzondere functie in onze samenleving bekleedt en in aanmerking kan komen voor een lintje in 2022? U heeft tot 1 juni 2021 de tijd om een voordracht in te dienen.
 • Geldloket: het startpunt voor ondernemers in zwaar weer

  De coronacrisis heeft bij veel ondernemers gezorgd voor grote gevolgen voor hun bedrijfsvoering. Misschien bent u wel een van die ondernemers. Als dat zo is, wil de gemeente Bunschoten u graag helpen. Daarvoor werken wij samen met het Geldloket Amersfoort, het startpunt voor ondernemers in zwaar weer. 
 • Laakzone weer iets verder bevaarbaar

  In de watergang Rengerswetering bevonden zich twee landbouwbruggen ter hoogte van de Smeerweg. Voor de recreatieve boten waren deze bruggen te laag om er onderdoor te kunnen varen. Daarom is in de winter al een brug verwijderd. De andere brug is vorige week op een onderdoor vaarbare hoogte gebracht. 
 • Nutswerkzaamheden Rengerswetering eiland 4

  Er wordt hard gewerkt aan het vierde wooneiland van Rengerswetering. Voor de aanleg van dit eiland vinden grond- en rioolwerkzaamheden plaats langs de Oostelijke Randweg. Binnenkort starten we met de nutswerkzaamheden om het gebied ook te voorzien van elektra, water, data en telecom.