Dit zijn de actuele nieuwsberichten van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het archief van de website.

 • Sinds de corona steunmaatregelen voor ondernemers april vorig jaar in het leven geroepen zijn, heeft Uitvoeringsorganisatie Baarn Bunschoten Soest (BBS) al meer dan 3500 aanvragen afgehandeld. Het gaat om de Tijdelijke ondersteuning zelfstandig ondernemers (Tozo) die zelfstandigen kunnen aanvragen als hun inkomen onder het bestaansminimum komt.
 • Weet u wie de dader is, maar kent de dader u ook? U heeft misschien wel informatie over een misdaad, maar er kunnen redenen zijn waarom u niet naar de politie kunt of durft. Een lastig dilemma. Meld Misdaad Anoniem biedt hiervoor een vangnet.
  Meld Misdaad Anoniem
 • Heeft u een vraag voor de gemeenteraad van Bunschoten? Of wilt u gewoon eens in gesprek met een of meerdere raadsleden van verschillende politieke partijen en/of ambtenaren? Dat kan binnenkort in het gemeentehuis tijdens Praat met de gemeenteraad.
 • Er zijn een aantal plaatsen vrij gekomen op de zaterdagmarkt in het centrum van Spakenburg. Wilt u graag een van die plaatsen innemen? Dan is dit uw kans!
 • Met elkaar zijn en blijven we verantwoordelijk voor de veiligheid in het verkeer. Deze keer besteden we in de verkeersrubriek aandacht aan de onverplichte fietspaden bij begraafplaats De Akker. 
 • Op maandag 19 juli hebben wethouder Wim de Jong en heemraad Patrick Gaynor van Waterschap Vallei en Veluwe een werkbezoek gebracht aan de plek op de Oostdijk waar de Overtoom gerealiseerd wordt. Dit bezoek symboliseert de officiële start van de werkzaamheden.
 • De gemeente Bunschoten is dit jaar de 2e MKB-vriendelijkste gemeente geworden van de provincie Utrecht. Landelijk staat onze gemeente op de 16e plaats. In 2018 was de gemeente 3e in de Provincie Utrecht en landelijk veroverden we de 9e plaats. Bunschoten scoort voor het ondernemersklimaat een 7.6. Bijzonder aan deze verkiezing is dat de stem van de ondernemer de doorslag geeft.
  Ingang Haarbrug-Zuid
 • Om het woningtekort in de regio Amersfoort weg te werken, hebben 9 regiogemeenten, 2 provincies, 8 woningcorporaties en het Rijk met elkaar een woondeal gesloten, als addendum bij de woondeal voor de regio Utrecht. Dit is het startpunt van een langjarige samenwerking, met als resultaat dat er vóór het einde van 2030 23.000 woningen worden bijgebouwd in leefbare, bereikbare en duurzame buurten en wijken. 
 • De gemeenteraad heeft op 8 juli het Uitvoeringsplan nascheiden afval vastgesteld. Vanaf januari 2022 gaat de gemeente Bunschoten over op het nascheiden van afval. Dan mag u het restafval bij het PMD (plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons) doen. De andere afvalstromen blijft u wel apart inzamelen.