U kunt zelf aangeven door welke trouwambtenaar jullie in het huwelijk gesloten willen worden. Bekijk op deze pagina de trouwambtenaren van de gemeente Bunschoten. U kunt ook kiezen voor een eigen trouwambtenaar. Die informatie vindt u onderaan deze pagina.

Trouwambtenaar kiezen

Nadat jullie melding hebben gemaakt van het voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap, neemt de gemeente contact op met de trouwambtenaar waar jullie voorkeur naar uitgaat. Het is echter wel verstandig om ruim van tevoren zelf al contact op te nemen met de trouwambtenaar die jullie willen, zodat je er zeker van bent dat de trouwambtenaar ook daadwerkelijk beschikbaar is. Voorafgaand aan de ceremonie neemt de trouwambtenaar contact met jullie op om een afspraak te maken. Tijdens deze afspraak spreekt de trouwambtenaar de ceremonie met jullie door om zoveel mogelijk aan jullie persoonlijke wensen tegemoet te komen.

De trouwambtenaren

Omaima Ben Hammi

Emgré van de Geest

Pierre van der Gijp

Roel de Graaf

Emmy van Twillert-Dop

Esmay Usmany

Eigen trouwambtenaar (voor een dag)

Het is bij de gemeente Bunschoten mogelijk om het huwelijk of geregistreerd partnerschap te laten voltrekken door een eigen trouwambtenaar. Dat kan bijvoorbeeld een broer, moeder of goede vriend(in) zijn. Belangrijk is dat de trouwambtenaar voor een dag minimaal 18 jaar oud is, niet onder curatele staat, door het bruidspaar zelf is gevraagd en deze taak uitvoert zonder daar een vergoeding voor te ontvangen.

Aanvraagformulier

Zodra bekend is wie jullie eigen trouwambtenaar wordt, kunt u het aanvraagformulier Trouwambtenaar voor een dag invullen. Let wel op dat u eerst de trouwdag en –locatie hebt vastgelegd. Ook moet het ingevulde aanvraagformulier minimaal vier maanden voor de trouwdatum bij de gemeente Bunschoten zijn ingeleverd. Daarbij moet u de volgende originele documenten overhandigen:

  • Kopieën van de geldige identiteitsbewijzen van het bruidspaar;
  • Kopie van het geldige identiteitsbewijs van de trouwambtenaar voor een dag;
  • Origineel uittreksel VOG van de trouwambtenaar voor een dag;
  • Origineel uittreksel BRP van de trouwambtenaar voor een dag.

Bij het huwelijk door de trouwambtenaar voor een dag is altijd een vaste (trouw)ambtenaar van de gemeente Bunschoten aanwezig om ervoor te zorgen dat het sluiten van het huwelijk op de juiste manier gebeurt. 

Beëdiging

Als alle documenten in orde zijn, kan de gemeente de aanvraag afhandelen. Om een huwelijk te mogen voltrekken, moet de trouwambtenaar ook door de rechtbank worden beëdigd. Hierbij moet de trouwambtenaar voor een dag zelf aanwezig zijn. De gemeente Bunschoten regelt hiervoor de afspraak. 

Kosten (2024)

De aanvraag van een trouwambtenaar voor een dag kost € 209. Dit bedrag is exclusief de kosten voor de benodigde documenten en de huwelijksleges.

Heeft deze informatie u geholpen?