Sophie Kocken is kinderburgemeester van de gemeente Bunschoten. In juni 2023 is Sophie verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van onze gemeente. Ze neemt hiermee het stokje over van Yilmaz Erdogan. Na de zomervakantie gaat ze daadwerkelijk aan de slag. Het schooljaar 2023 - 2024 vertegenwoordigt Sophie de kinderen in de gemeente Bunschoten.

Als kinderburgemeester heeft Sophie verder vooral representatieve taken naast de (loco)burgemeester en sluit ze aan bij verschillende activiteiten voor kinderen vanuit de gemeente. Daarnaast mag Sophie volgend schooljaar samen met de kindergemeenteraad nadenken over zaken die zij als kinderen belangrijk vinden. Sophie zet zich in voor het door haar gekozen thema ‘wees lief voor elkaar, maar ook voor de natuur en het klimaat’.

Contact

Wilt u in contact komen met de kinderburgemeester of haar ergens voor uitnodigen? Dan kunt u een mail sturen naar kinderburgemeester@bunschoten.nl om naar de mogelijkheden te kijken. Om op de hoogte te blijven van de activiteiten waar Sophie zich voor inzet, kunt u hem volgen op Instagram.