Grofvuil is (huishoudelijk) afval dat te groot en te zwaar is om in een afvalcontainer aan te bieden, zoals oude meubels of vloerbedekking. Huishoudelijk bouw- en sloopafval kunt u op het aanbiedstation brengen. Heeft u veel bouw- en sloopafval? Dan is het goedkoper om een container te laten komen.

Voor het brengen van grofvuil naar het aanbiedstation heeft u een stortpas en een geldig legitimatiebewijs nodig. 

Ophaalronde grof tuinafval

In de gemeente Bunschoten wordt vier keer per jaar gratis grof tuinafval op afroep opgehaald (voorheen de zogenoemde takkenronde). Alle ophaalrondes van dit jaar hebben plaatsgevonden. De data voor 2023 zijn als volgt:

  • Woensdag 22 maart 2023
  • Woensdag 21 juni 2023 
  • Woensdag 6 september 2023
  • Woensdag 25 oktober 2023

Aanmelden kan tot 16.30 uur de dag voor de inzameling. U kunt hiervoor contact opnemen met ROVA(externe link) via 033 - 422 85 00. Zorg ervoor dat u uw grof tuinafval gebundeld aanbiedt. U mag maximaal 1m³ aanbieden. Buiten deze ophaalservice kunt u uw grof tuinafval kwijt op het aanbiedstation.

Overig afval

Glas

In de gemeente zijn op diverse plaatsen glasbakken opgesteld waarin u glas kunt deponeren.

Textiel

Wilt u textiel inzamelen voor een goed doel? De gemeente wijst personen of instanties aan die huishoudelijke afvalstoffen als oud papier, textiel en metalen afzonderlijk mogen inzamelen. Wilt u uw oude kleding of schoenen kwijt? Verspreid door de gemeente zijn speciale kledingcontainers te vinden. U kunt uw textiel in deze container doen, meegeven in een zak met inzamelacties of afgeven bij de Kringloopwinkel.

Locaties glasbakken en textielcontainers

- Log in met uw adres via de inzamelkalender(externe link)
- Voer uw postcode en huisnummer in en wacht even totdat uw adres geladen wordt.
- U klikt vervolgens linksboven in het menu voor 'inzamellocaties', u wordt doorgestuurd naar de kaart met alle inzamellocaties
- Selecteer de gewenste afvalsoort voor de beschikbare inzamellocaties bij u in de buurt.

Klein chemisch afval

U kunt als burger klein chemisch afval (KCA) bij het aanbiedstation inleveren. Hiervoor is een inzameldepot ingericht. Op andere plekken kunt u vaak ook uw klein chemisch afval inleveren. Bijvoorbeeld: batterijen bij supermarkten en bouwmarkten, injectienaalden en medicijnen bij de apotheek en elektr(on)ische apparaten bij elektronicazaken.

Openingstijden aanbiedstation

Deze week

  • Gesloten
  • Gesloten

Volgende week

  • Gesloten
  • Gesloten

Heeft deze informatie u geholpen?