Werk mee aan de toekomst van Regio Amersfoort

Home > Inwoners > Nieuws > Werk mee aan de toekomst van Regio Amersfoort

Werk mee aan de toekomst van Regio Amersfoort

In Regio Amersfoort werken de negen gemeenten Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg aan een gezamenlijke toekomst. Om die toekomst vorm te geven, is de regio op zoek naar de expertise uit de samenleving. Regio Amersfoort nodigt u van harte uit om mee te denken.

Er worden drie dialooggroepen opgericht die aan de slag gaan met de volgende onderwerpen:

• Energietransitie en duurzaamheid;
  • Kwalitatieve woningbouw;
  • Inclusieve arbeidsmarkt.

Maximale invloed
In elke dialooggroep zit alle expertise uit de regionale samenleving aan tafel. Regio Amersfoort wil alle belangen aan één tafel, dus zowel voor- als tegenstanders doen mee. De opgave is om als groep voorstellen te ontwikkelen, waarbij enkele randvoorwaarden gelden. Zo krijgt u de gelegenheid om maximaal invloed uit te oefenen op dat wat we in de regio gaan bereiken.

“Regio Amersfoort zijn we samen. Praat daarom mee over onze toekomst!”  - Burgemeester Melis van de Groep

Doe mee!
Heeft u verstand van en ideeën over een van de drie onderwerpen en lijkt het u interessant om mee te doen? U kunt zich voor woensdag 27 februari a.s. aanmelden door een mail te sturen naar regiodialoog@amersfoort.nl of door het contactformulier op bureau.regioamersfoort.nl/contact in te vullen. Vermeld bij het aanmelden over welk onderwerp u wilt meepraten en welk belang u inbrengt. Er kunnen maximaal dertig mensen in een dialooggroep. Dit betekent dat tijdens de startbijeenkomst de definitieve groepen worden gevormd. Let op: meedoen betekent dat u de volgende vijf avonden aanwezig kunt zijn: maandag 25 maart, maandag 1 april, maandag 15 april, maandag 6 mei en woensdag 15 mei.

Voorbehoud
Op het moment van plaatsen van deze advertentie hebben nog niet alle gemeenteraden een besluit genomen over de exacte opdracht en randvoorwaarden. Dit is wel een voorwaarde voor het laten doorgaan van de dialoog.