Verzoek kiezerspas en stemmen bij volmacht

Home > Inwoners > Nieuws > Verzoek kiezerspas en stemmen bij volmacht

Verzoek kiezerspas en stemmen bij volmacht

Woensdag 20 maart vinden de verkiezingen plaats van de Provinciale Staten en Waterschap. Bent u niet in de gelegenheid om uw stem uit te brengen (in de eigen gemeente)? Dan kunt u een kiezerspas aanvragen of stemmen bij volmacht.

Met een kiezerspas kunt u voor de verkiezing van Provinciale Staten overal in de provincie Utrecht uw stem uitbrengen. Voor de verkiezing van de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap kunt u met een kiezerspas stemmen in alle gemeenten die liggen in Waterschap Vallei en Veluwe.

Aanvragen kiezerspas
Wilt u een kiezerspas aanvragen? Vul dan het formulier op deze pagina in. Uw schriftelijk verzoek moet uiterlijk vijf dagen voor de dag van stemming bij de gemeente binnen zijn. U kunt daarna nog tot 12.00 uur op de dag voor de stemming bij de balie van het gemeentehuis om een kiezerspas vragen. Een eventueel eerder ontvangen stempas kunt u met het formulier meesturen.

Volmacht
Bij de komende verkiezingen kan ook iemand anders voor u stemmen. Een kiezer mag niet meer dan twee volmachten aannemen. De volmachtstem moet tegelijk worden uitgebracht met de eigen stem. De voorwaarden hiervoor vindt u op deze pagina.

Gemeente Bunschoten
Stadsspui 1