Verduurzaam uw woning met de Duurzaamheidslening

Home > Inwoners > Nieuws > Verduurzaam uw woning met de Duurzaamheidslening

Verduurzaam uw woning met de Duurzaamheidslening

Wilt u energiebesparende maatregelen nemen? Of gaat u verbouwen? Als gemeente vinden we duurzaamheid een belangrijk thema en willen we u als inwoner dan ook stimuleren om energiebesparende maatregelen in en aan uw woning te treffen. Als u eigenaar van een particulieren woning bent, kunt u een Duurzaamheidslening aanvragen om maatregelen als zonnepanelen en isolatie te financieren.

Door het energiezuiniger maken van de woning daalt niet alleen de energierekening, maar draagt u ook bij aan een beter milieu. De maatregelen kunnen verder goed zijn voor de waarde van uw woning. De Duurzaamheidslening is een lening tegen gunstige voorwaarden. Het bedrag dat geleend kan worden, bedraagt minimaal €2.500 en maximaal €10.000. De rente die wordt gevraagd, ligt lager dan de rente van de landelijke Energiebespaarlening en staat gedurende de looptijd van de lening vast.

Hoe werkt het?
De Duurzaamheidslening loopt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn), maar om de lening te kunnen krijgen is gemeentelijke goedkeuring nodig. U kunt hiervoor een aanvraagformulier afhalen in het gemeentehuis of downloaden via deze link.

Als u aan alle voorwaarden voldoet en de gemeente akkoord gaat met uw geplande energiebesparende maatregelen, krijgt u van de gemeente een toewijzingsbrief en aanvraagformulier dat naar SVn moet worden verzonden. Ook zij toetsen de aanvraag. Bij een positieve toets ontvangt u een offerte met de overeenkomst van de geldlening voor de Duurzaamheidslening. Nadat alle papieren ondertekend zijn, komt de geldlening beschikbaar in een bouwkrediet.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden van de Duurzaamheidslening? Lees dan verder op www.svn.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rieneke Gerkema via r.gerkema@bunschoten.nl of 033 299 14 11.