Tweede fase project Grondgebruik van start

Home > Inwoners > Nieuws > Tweede fase project Grondgebruik van start

Tweede fase project Grondgebruik van start

In september start de gemeente met de tweede fase van het project Grondgebruik. Bij dit project wordt gekeken naar situaties waarbij bewoners een stukje gemeentegrond in gebruik hebben, vaak zonder dat hier afspraken over zijn gemaakt. Doel van het project is om afspraken te maken met de desbetreffende bewoners over het gebruik van deze grond, om rechtsongelijkheid tussen inwoners weg te nemen.

Voor iedereen in Bunschoten gelden dezelfde regels. Stroken openbare gemeentegrond die grenzen aan tuin, huis of grond van bewoners kunnen onder bepaalde voorwaarden gekocht worden. Tijdens het project geldt een tijdelijk verlaagde prijs van € 127,- per m2. Het project wordt wijk voor wijk uitgevoerd en startte afgelopen voorjaar in het westelijke deel van de wijk Bikkersvaart. In fase twee komen Bikkersvaart-Oost en Broerswetering aan bod.

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 5 september 2018 om 19.15 uur is er een informatiebijeenkomst in de Groen van Prinstererschool (Vivaldiweg 1). Vanaf 19.00 uur is de inloop met koffie en thee. Tijdens de bijeenkomst vertellen we u alles over het project. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen. Inwoners van de gemeente Bunschoten die mogelijk te maken krijgen met het project Grondgebruik ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor deze bijeenkomst. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel meer weten over het project? Ook dan bent u van harte welkom bij de informatiebijeenkomst.

Brief
Na deze algemene informatieavond ontvangen betrokken inwoners een brief met daarin informatie over hun persoonlijke situatie. Deze brieven worden gefaseerd (per straat) verstuurd. Het projectteam komt vervolgens graag langs om uw individuele situatie te bespreken en een kijkje te nemen in de tuin. Vervolgens werken we samen aan een oplossing.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit project kunt u terecht op deze pagina. U kunt ook contact opnemen met het projectteam Grondgebruik door een mail te sturen naar grondgebruik@bunschoten.nl. Daarnaast kunt u de projectmedewerkers op dinsdag en woensdag bereiken via het telefoonnummer 033 – 299 14 89.