“Trots op ons erfgoed”

Home > Inwoners > Nieuws > “Trots op ons erfgoed”

“Trots op ons erfgoed”

Afgelopen vrijdag 15 maart organiseerde de gemeente Bunschoten een bijeenkomst in de Zuiderkerk voor alle eigenaren van de monumenten in onze gemeente. Tijdens deze bijeenkomst overhandigde wethouder Alice Kok een monumentenschildje aan het bestuur van de voormalige kerk Kostverloren.

De Zuiderkerk is al geruime tijd een rijksmonument. De voormalige kerk Kostverloren is één van de gebouwen die onlangs is aangewezen als gemeentelijk monument. Daarom ontving het bestuur een monumentenschildje uit handen van de wethouder.

Trots
De gemeente Bunschoten heeft maar liefst 13 rijksmonumenten en 65 gemeentelijke monumenten. “Als gemeente zijn we trots op ons erfgoed”, aldus Alice Kok in haar toespraak. “Elk gebouw is bijzonder en vertelt een eigen verhaal. Ze laten zien hoe onze dorpen zijn ontstaan, hoe wij woonden, werkten en het geloof beleden. De monumenten kunnen niet zonder hun functie en eigenaar.”

Bijeenkomst
Na het welkomstwoord van de scriba en de toespraak van de wethouder volgde een presentatie door Monumentenwacht Utrecht over onderhoudstips voor monumenten. Vervolgens was het de beurt aan Stichting Behoud Museumhaven Spakenburg om te vertellen over hun inzet voor de haven en vissersschepen. De bijeenkomst is bedoeld om de monumenteigenaren te bedanken voor hun inspanningen om deze gebouwen te behouden voor de volgende generaties. Met praktische informatie wil de gemeente hen daarbij ondersteunen.