Gemeente treedt handhavend op tegen vervuilen PMD

Home > Inwoners > Nieuws > Gemeente treedt handhavend op tegen vervuilen PMD

Gemeente treedt handhavend op tegen vervuilen PMD

In de eerste helft van 2018 is een kwart van de partijen met plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD) afgekeurd en verbrand vanwege de hoeveelheid restafval dat tussen het PMD-afval wordt gestopt. Daarom gaat de gemeente binnenkort handhavend optreden tegen het vervuilen van de PMD-inzameling door de inhoud van de oranje container te controleren.

Bij de PMD-inzameling gaat het alleen om verpakkingsafval. Gebruiksvoorwerpen, zoals tuinstoelen, opblaaszwembaden of speelgoed, horen daar niet bij. Deze voorwerpen verstoren het sorteerproces bij de verwerker. Op www.doemeemetpmd.nl en www.rova.nl/pmd vindt u meer informatie en een overzicht met wat wel in de oranje container mag en wat niet.

Vragen
Heeft u vragen over de PMD-inzameling? Neem dan contact op met ROVA via 033 – 422 8500 of www.rova.nl/contact.