Cursus Omgaan met de digitale overheid en DigiD

Home > Inwoners > Nieuws > Cursus Omgaan met de digitale overheid en DigiD

Cursus Omgaan met de digitale overheid en DigiD

Steeds meer overheidszaken worden digitaal geregeld; een verhuizing doorgeven, een evenementenvergunning aanvragen of een gevonden of verloren voorwerp melden. Vindt u het lastig om dit soort zaken online te regelen via www.bunschoten.nl? Dan bent u van harte welkom bij de gratis cursus Omgaan met de digitale overheid en DigiD.

Deze cursus, ontwikkeld door stichting Digisterker, is dé plek om te oefenen met de digitale overheid en DigiD. Door deel te nemen aan deze cursus kunt u verschillende overheidszaken in de toekomst ook vanuit huis regelen. Naast www.bunschoten.nl komen ook persoonlijke omgevingen in de cursus aan bod, zoals www.mijnoverheid.nl.

Data
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur op woensdagavond, waarbij de eerste bijeenkomst plaatsvindt op woensdag 27 maart a.s. van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis (Stadsspui 1). De andere drie bijeenkomsten vinden plaats op 3, 10 en 17 april.

Aanmelden
Bent u enthousiast geworden en wilt u deelnemen aan deze cursus? U kunt zich tot en met woensdag 13 maart aanmelden door het inschrijfformulier onderaan dit bericht in te vullen en te mailen naar taalhuisbunschoten@bibliotheekeemland.nl. U kunt dit formulier ook afhalen bij het gemeentehuis of de bibliotheek (of zelf printen) en ingevuld weer inleveren bij een van netgenoemde organisaties. Wees er snel bij, want er is plaats voor maximaal acht deelnemers. Meedoen is gratis! Nadat u de cursus heeft afgerond, krijgt u een certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

Let op: als uw aanmelding binnen is, betekent dat nog niet direct dat u geplaatst bent voor de cursus. De coördinator van de cursus neemt zo snel mogelijk contact met u op om een en ander kort door te spreken.

Gemeente Bunschoten
Stadsspui 1