Asbestdak verwijderen? Kijk of u in aanmerking komt voor subsidie

Home > Inwoners > Nieuws > Asbestdak verwijderen? Kijk of u in aanmerking komt voor subsidie

Asbestdak verwijderen? Kijk of u in aanmerking komt voor subsidie

RSS

Oude asbestdaken worden aangetast door weer en wind, waardoor asbestvezels vrijkomen. Deze asbestvezels zijn schadelijk voor de gezondheid. Sinds 1 januari 2016 kunt u subsidie aanvragen voor het verwijderen van een asbestdak.

Onder andere particulieren en bedrijven komen in aanmerking voor de landelijke Subsidieregeling verwijderen van asbestdaken. U kunt subsidie aanvragen als u degene bent die de rekening betaalt voor het verwijderen van het asbestdak.

Hoeveel subsidie?
Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet de oppervlakte van het asbestdak meer dan 35 vierkante meter bedragen. Het dak moet dan worden verwijderd door een gespecialiseerd asbestverwijderingsbedrijf. De subsidie bedraagt € 4,50 per vierkante meter verwijderd asbestdak met een maximum van €25.000,- per adres.
Heeft u minder dan 35 vierkante meter asbestdak? Dan mag u dit zelf verwijderen, mits het asbestdak in goede staat is. Hierbij gelden wel voorwaarden, om zo de gezondheidsrisico’s zoveel mogelijk te beperken. Als u zelf asbest gaat verwijderen, moet u dit altijd melden bij de gemeente. De gemeente kan u dan vertellen welke voorzorgsmaatregelen u kunt nemen en waar u het materiaal kwijt kunt.

Aanvragen subsidie
U kunt uw aanvraag voor subsidie uiterlijk op 31 december 2019 om 17.00 uur indienen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Alleen volledige aanvragen worden in behandeling genomen. Aanvragen kunt u doen via www.mijn.rvo.nl.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over het onderwerp? Dan kunt u contact op nemen met mevrouw Stijger via tel. 033-299 1411.