Anonimiteit van hoofdbelang bij Meld Misdaad Anoniem

Home > Inwoners > Nieuws > Anonimiteit van hoofdbelang bij Meld Misdaad Anoniem

Anonimiteit van hoofdbelang bij Meld Misdaad Anoniem

RSS

Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar u anoniem informatie kunt geven over alle soorten criminaliteit en misdaad, zoals mishandeling, diefstal, brandstichting, drugshandel en woninginbraken. Ook met informatie over fraude en corruptie kunt u bij M. terecht.

De anonimiteit en veiligheid van de melders is voor deze onafhankelijke organisatie van hoofdbelang. Alleen als de anonimiteit gewaarborgd kan worden, stuurt M. de anonieme melding door naar de partners, zoals politie en andere opsporingsdiensten. De anonimiteit van de melder is voor M. belangrijker dan het oplossen van een zaak.

Anonimiteit
Bij M. werkt een team van goed opgeleide medewerkers, die getraind zijn om uw anonimiteit te beschermen. De details van uw melding worden met zorg doorgenomen. Geeft u per ongeluk toch prijs wie u bent? Dan wordt dat niet genoteerd. Informatie die naar u te herleiden is, komt nooit in de melding te staan. De anonimiteit van de melder wordt verder beschermd door technische maatregelen en jurisprudentie. Alleen volledig anonieme meldingen worden doorgestuurd naar de partners.

Enige getuige?
Voor M. bent u altijd anoniem. Maar bent u ook anoniem voor de persoon over wie u een melding maakt? Gaat de dader niet aan u denken als hij of zij wordt opgepakt? Die vraag wordt altijd gesteld. Een geruststelling: als u de enige getuige bent, maakt M. geen melding.

Melden
Bij het maken van een telefonische melding is uw telefoonnummer niet te zien. M. neemt ook geen telefoongesprekken op en noteert geen naam, adres of andere persoonlijke gegevens. Goed om te weten is dat M. onafhankelijk is en dus geen politie. Maakt u online een melding? Uw meldformulier wordt versleuteld naar M. verstuurd, waarbij alle naar de melder herleidbare gegevens worden verwijderd. Het ingevulde formulier wordt daarna vernietigd.

Bereikbaarheid
M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800 - 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt ieder moment een online melding doen via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.